Pierzga pszczela 100g
Opis
PIERZGA PSZCZELA - chlebek pszczeli z Podkarpacia
POLSKI SUPERFOOD, ZEBRANY PRZEZ PSZCZELARZA Z PASJĄ, POZYSKANY Z SZACUNKIEM DO PSZCZÓŁ
Fermentowana, arcyzdrowa mieszanka miodu, pyłku, propolisu, mleczka i enzymów pszczelich o mocy probiotyku. Turbozdrowy i rzadki rarytas prosto z najlepszych polskich uli. Bieszczadzki niedźwiedź jadłby ją garściami, bo daje siłę i zdrowie.
Czy pszczoły jedzą miód? Nie! One jedzą coś jeszcze bardziej wartościowego. Pierzgę pszczelą, zwaną także pszczelim chlebkiem. Pierzga jest mieszanką miodu, pyłku, propolisu, mleczka i enzymów pszczelich. Ten arcy wartościowy pszczeli pokarm dodatkowo fermentuje, dzięki czemu zyskuje jeszcze więcej właściwości probiotycznych i prozdrowotnych. To jakby turbo zdrowa kiszonka z dużą zawartością białka i witamin. To produkt unikatowy, ponieważ pierwszeństwo do chlebka zawsze mają nasze pszczoły, z uli pozyskujemy wyłącznie nadwyżki pierzgi.
Bieszczadzki niedźwiedź jadłby ją garściami bo daje siłę i zdrowie. Pierzga dostępna jest w formie drobnych granulek, które aby były lepiej przyswajalne, należy rozpuścić je w letniej wodzie. Pierzga wykazuje niesamowite działanie prozdrowotne – jako probiotyk jest zalecana przy antybiotykoterapii, przyspiesza powrót do zdrowia po operacjach i zawałach, wzmacnia układ nerwowy, usprawnia działanie układu pokarmowego, jest zbawienna przy wrzodach i problemach z wątrobą. Zwiększa liczbę czerwonych krwinek i podnosi poziom żelaza we krwi leczą anemię. To najlepszy polski superfood, jaki daje nam natura.
Przepis na zdrowie: 1-2 łyżeczki pierzgi wymieszaj w połowie szklanki letniej wody i zostaw na noc. Rano dolej odrobinę ciepłej wody. Wypij na czczo i poczuj siłę niedźwiedzia.
Skład: 100% pierzga pszczela