Miód wrzosowy 380g





Opis
Produkt Polski
MIÓD WRZOSOWY - bursztyn Podkarpacia
Miód wrzosowy o pojemności 380 g. U progu złotej polskiej jesieni nasze pszczoły pozyskują rzadki nektar z malowniczych wrzosowisk w Nowej Dębie. Kremowy miód wrzosowy to ceniony rarytas, w smaku cierpki i goryczkowy. Zachwyca jak jesień.
Jak okiem sięgnąć – wrzosowe łąki. Gorąca wciąż ziemia ogrzewa fioletowe pióropusze wrzosów, słońce jest coraz niżej, a w powietrzu czuć już jesień. U schyłku lata, gdy wiatr targa pajęczymi nićmi, nasze pszczoły pozyskują rzadki i bardzo ceniony nektar z zapierających dech wrzosowisk. Miód, jaki z niego wytwarzają, to prawdziwy rarytas.
W smaku cierpki i goryczkowe, w barwie – głęboki, od bursztynowego, przez odcienie czerwieni, aż do pomarańczowego. Występuje w kremowej, skrystalizowanej postaci. Najlepszą pamiątką znad polskiego morza są bursztyny. Najlepszym prezentem z południa Polski, jest bursztynowy miód z serca Podkarpacia.
ZROBIONY PRZEZ SZCZĘŚLIWE PSZCZOŁY, ZEBRANY PRZEZ PSZCZELARZA Z POWOŁANIA
Warunki przechowywania miodu wrzosowego
Miód przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu, najlepiej w piwnicy lub spiżarni. Temperatura przechowywania miodu nie może być wyższa niż 18⁰C. Optymalną temperaturą do przechowywania miodu jest 8-10⁰C. Każdy naturalny miód krystalizuje się, aby przywrócić, jego postać do postaci płynnej wsadź miód do ciepłej wody o temperaturze 40⁰C i nakryj np. ręcznikiem lub kocem, pozostaw na noc.
Skład miodu wrzosowego
Skład: 100% miód pszczeli