Miód wrzosowy 380g
Opis
MIÓD WRZOSOWY - bursztyn Podkarpacia
U progu złotej polskiej jesieni nasze pszczoły pozyskują rzadki nektar z malowniczych wrzosowisk w Nowej Dębie. Kremowy miód wrzosowy to ceniony rarytas, w smaku cierpki i goryczkowy, ma silne działanie bakteriobójcze. Zachwyca jak jesień.
Jak okiem sięgnąć – wrzosowe łąki. Gorąca wciąż ziemia ogrzewa fioletowe pióropusze wrzosów, słońce jest coraz niżej, a w powietrzu czuć już jesień. U schyłku lata, gdy wiatr targa pajęczymi nićmi, nasze pszczoły pozyskują rzadki i bardzo ceniony nektar z zapierających dech wrzosowisk w Nowej Dębie. Miód, jaki z niego wytwarzają, to prawdziwy rarytas. W smaku cierpki i goryczkowe, w barwie – głęboki, od bursztynowego, przez odcienie czerwieni, aż do pomarańczowego. Występuje w kremowej, skrystalizowanej postaci. Ma bardzo silne działanie bakteriobójcze – pomoże w leczeniu dróg moczowych, prostaty, przy schorzeniach jamy ustnej, dziąseł, a nawet jelit. Ma ogromną ilość doskonale przyswajalnego żelaza. Najlepszą pamiątką znad polskiego morza są bursztyny. Najlepszym prezentem z południa Polski, jest bursztynowy miód z serca Podkarpacia.
PRAWDZIWY, NATURALNY MIÓD, ZROBIONY PRZEZ SZCZĘŚLIWE PSZCZOŁY, ZEBRANY PRZEZ PSZCZELARZA Z POWOŁANIA