Miód rzepakowy 1000g





Opis
Produkt Polski
MIÓD RZEPAKOWY - krem spod Mlecznej Drogi
Miód rzepakowy to wyjątkowy produkt naszej pasieki rodzinnej. Pozyskujemy go wczesną wiosną, kiedy na polach Podkarpacia rozkwita intensywnie żółty rzepak. Kwiaty rzepaku to źródło nektaru, z którego powstaje nasz miód o prawie białej lub lekko kremowej barwie. Charakteryzuje się on delikatnym, kwiatowym smakiem i aromatem.
Ważną cechą miodu rzepakowego jest jego konsystencja - występuje wyłącznie w postaci skrystalizowanej, co nadaje mu delikatną, masło podobną fakturę. Nasz miód rzepakowy o to idealna propozycja dla miłośników miodów o delikatnym smaku i wyjątkowej konsystencji. Pojemność 1000 g miodu rzepakowego to doskonały wybór dla miłośników tego wyjątkowego miodu. Dzięki takiemu opakowaniu, możesz cieszyć się jego intensywnym smakiem i aromatem przez długi czas.
Miód rzepakowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty, kawy, a także wypieków, ciast i deserów. Dzięki swojemu subtelnie kwiatowemu smakowi, wzbogaci każdą potrawę. W naszym słoiku znajdziesz naturalny i zdrowy produkt, pochodzący prosto z natury.
ZROBIONY PRZEZ SZCZĘŚLIWE PSZCZOŁY, ZEBRANY PRZEZ PSZCZELARZA Z POWOŁANIA
Warunki przechowywania miodu rzepakowego
Miód przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu, najlepiej w piwnicy lub spiżarni. Temperatura przechowywania miodu nie może być wyższa niż 18⁰C. Optymalną temperaturą do przechowywania miodu jest 8-10⁰C. Każdy naturalny miód krystalizuje się, aby przywrócić, jego postać do postaci płynnej wsadź miód do ciepłej wody o temperaturze 40⁰C i nakryj np. ręcznikiem lub kocem, pozostaw na noc.
Skład miodu rzepakowego
Skład: 100% miód pszczeli